Panttereiden kausi 2019 käyntiin – mitä sieltä onkaan tulossa

Lauantaina oli ensimmäinen kotiottelu kaudelle 2019 – 20 Panttereiden kotihallissa. Peliä oli saapunut seuraamaan noin 17.500 lajista innostunutta katsojaa.

Äänekäs mylvintä ja omien poikien kannatusrumpu soi jatkuvasti. Tsunamia muistuttava aalto kiersi koko areenan ympäri ja oli äänitehostettukin. Tunnelma muistutti pelejä, joissa vastuksena on NY Rangers tai Montreal. Noita kahta vanhaa dynastiaa saapuu seuraamaan hallin täyttävä hyvin äänekäs joukko ihmisiä. 

Pelien tunnelma on hieman ristiriitainen, jos meidän kotihallissa saa vastustajan joukkue suurimmat aplodit ja kannatushuudot.

Hyvä näinkin.

Oliko Panttereiden GM Dale Tallon ja operatiivinen johto tehnyt hankintoja tai ratkaisuja, jotka vaikuttivat yleisön määrään ja desibelitasoon.

Katsotaanpa hieman, onko jotain uutta joukkueen kokoonpanossa.

Uusi mutta tunnettu valmentaja Joel Quenneville saapui Panttereihin kesän aikana. NHL-liigassa päävalmentajana hänen lukunsa ovat, 890-532-77-137. Joel on toisena tilastossa voittojensa 890 ansiosta. Hänellä on 4 Stanley Cup sormusta, joista 3 pääjehuna. 20 vuotta päävalmentaja kokemusta, St Louis Blues, 1996 – 2004. Colorado 2005 – 2008. 

Chicago 2008 – 2019. Windsor, Ontariosta, Kanadan jääkiekon sydänalueelta lähtöisin oleva Quenneville, joka tuntee Dale Tallonin Chicagon ajoilta.  Siellä he rakensivat kuuluisan joukkueen, joka voitti Stanley Cupin vuosina 2010, 2013 ja 2015.

Enemmänkin voisi Joelin saavutuksia kehua, mutta jätetään muillekin tilaa.

Seuraava suuri saalis pelaajamarkkinoilta oli 31-vuotias maalivahti Sergei Bobrovsky. Kymmenes kausi NHL veräjänvartijana. Kotoisin Sergei on Venäjältä, Novokuznetskin alueelta. Hänellä on kaksi Vezina Trophya vuosilta 2012 – 13 ja 2016 – 17. Columbuksesta kaapattu Floridaan, torjunta prosentit pyörivät aina tuolla .922 kieppeillä.

Luulisin Columbuksen katselevan kaiholla Floridan suuntaan, Columbuksen maaliin on liihan alkaessa ladottu jo melkoinen määrä kiekkoja, viime pelissäkin seitsemän kertaa.

Sitten on vuorossa Anton Stralman, Svea mamman poika, Tibrosta, Ruotsista. 33-vuotias pakki tuo kokemuksensa Panttereiden siniviivalle. Stanley Cup finaaleissa Anton on pelannut Tampassa sekä NY Rangereissa, nyt Floridan itä-rannalle loikanneella oli kolmanneksi eniten jääaikaa – 20.31 Tampan pakkien joukossa. Luulen jääaikojen olevan samaa luokkaa myös Panttereissa.

Brett Connolly – Conn Air, saapui Panttereihin yhdeksännelle NHL-kaudelleen Tampan, Bostonin ja Washingtonin kautta. Washingtonissa Brett voitti myös Stanley cupin 2018.vBrett on 27-vuotias oikean laidan hyökkääjä kakkosketjussa. Kotoisin Brittiläisestä Kolumbiasta, Campbell Riveriltä. Viime kaudella lukemat Washingtonissa olivat, M 22, S 24. yht. 46 pistettä.

Jos nuo lukemat saataisiin lisättyä keväällä meidän Panttereiden saldoihin, niin kevätkin näyttäisi Panttereille varmasti aurinkoisemmalta.

Noel Acciari – hit man. Johnston, Rhode Island, USA. Nelosketjun 27-vuotias keskushyökkääjä. Bostonissa viime kauden pisteet – 14. Lukemat muuttuvat, kun katsomme taklaussaraketta, jossa komeilee 221. Bostonin kärkilukemat, ja NHLssä sijalla 12. Kun tämä mies on jäällä, niin sen myös kuulee.

Yllä mainittu viisikko saa varmaan nuoren Pantterijoukkueen tämän vuoden loppupään pistelukemat näyttämään sen verran paremmilta, että pleijareissa tavataan. 

Sashan haltuun joutui viime kaudella myös Lady Byng Memorial Trophy, Barkov on nuorin eurooppalainen pelaaja, joka Byng-pystin on voittanut.

Sasha Barkov

Maamiehemme, Henrik Borgström näyttäisi vakiinnuttaneen paikkansa kolmosketjun keskushyökkääjänä, kapteeni Aleksander Barkov näyttäisi myös kotiutuneen kapteenin rooliinsa.

Nähtäväksi jää, onko viime vuoden pistesaalis vielä parannettavissa. Pisteitä oli nimittäin 96, jolla hän rikkoi vanhan, Pavel Buren tekemän 19 vuotta vanhan lukeman 94, kahdella pisteellä.

Toivoa vain voi, että pystin nimi ja väri vaihtuu kirkkaammaksi ensi keväänä.

Kapteeni Barkovin haastattelu on talletettu. Klikkaa tästä, jos alla oleva video ei näy. Pääset katsomaan 3 minuutin videon.

Eero Kalenius 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s